Ceremoniemeester

Veel mensen zien het ceremoniemeesterschap als een erebaan. Een bruidspaar maakt natuurlijk een weloverwogen beslissing over wie ze vragen de leiding te nemen op een van hun mooiste dagen. Voor de gevraagde persoon is het een grote blijk van vertrouwen en een eer gevraagd te worden deze belangrijke taak op zich te nemen.  

Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat het als ceremoniemeester meestal best hard werken is op de dag van de bruiloft. Achter de schermen moet er vaak nog van alles geregeld worden. Leveranciers moeten ontvangen worden, gasten komen met vragen en de trouwlocatie moet ook nog worden versierd. Dit betekent dat je in gedachten al vaak twee of drie stappen vooruit loopt en niet echt van elk moment kunt genieten. Soms betekent het zelfs dat je kleine speciale momentjes mist, omdat je er als ceremoniemeester ergens anders voor moet zorgen dat er iets klaar staat.
Om te voorkomen dat iemand van jullie familie of vrienden de hele dag aan het werk is en die speciale gebeurtenissen mist, kunnen jullie mij inzetten als professioneel ceremoniemeester. Zo kunnen alle mensen die zo belangrijk voor jullie zijn samen met jullie volop genieten van jullie trouwfeest.

Aan de slag
Wanneer jullie na ons kennismakingsgesprek besluiten het mij toe te vertrouwen jullie ceremoniemeester te zijn, maak ik een aantal documenten voor jullie. De op maat gemaakte checklist zal jullie helpen niets te vergeten in het organisatieproces en in het draaiboek kunnen jullie gaandeweg in gaan vullen hoe jullie dag er tot in detail uit komt te zien.
Zo’n twee maanden voor jullie trouwdatum zal ik een ceremoniemeesterbrief schrijven die jullie aan jullie gasten kunnen sturen. Hierin staat allerlei praktische informatie over jullie trouwdag die niet in de uitnodiging past. Denk aan menukeuze voor de daggasten, route- en parkeerinformatie, etcetera.
Een week of drie/vier voor jullie bruiloft spreken we vervolgens af op jullie trouw- en/of feestlocatie om samen alle details van de bruiloft nog eens door te nemen. Aan de hand van deze laatste informatie maak ik het draaiboek compleet, zodat voor iedereen duidelijk is wat de afspraken zijn. Het draaiboek geldt dan ook niet alleen als mijn leidraad voor jullie trouwdag, maar ook voor alle leveranciers die op de dag een rol hebben.

Jullie trouwdag
Op de dag zelf ben ik, eventueel met assistentie, jullie rots in de branding. Ik ben er om jullie in de watten te leggen en er voor te zorgen dat alle gasten onbezorgd kunnen genieten. Zo zorg ik er allereerst voor dat jullie de dag ontspannen kunnen beginnen, ontvang ik jullie gasten, ben ik het aanspreekpunt voor de leveranciers en neem ik graag (een gedeelte van) de styling van jullie dag voor m’n rekening. Mocht er onverwachts iets misgaan? Dan los ik het zo snel mogelijk en onmerkbaar voor jullie op. Ik ga pas met een gerust hart naar huis als jullie 's avonds lekker aan het feesten zijn!

Daisy & Maarten - 20 juni 2015

"Nadat wij Lenie aan het werk hadden gezien op de bruiloft van vrienden, waren we meteen enthousiast, dus toen wij zelf op zoek gingen naar een ceremoniemeester voor onze bruiloft was de keuze snel gemaakt!"


Wat kost dat?
De kosten voor het ceremoniemeesterschap voor één dag bedragen €750,- incl. btw, exclusief reiskosten en eventuele assistente. Hierbij inbegrepen zijn mijn werkzaamheden tijdens de voorbereiding van jullie bruiloft en mijn aanwezigheid op de dag zelf tot en met de openingsdans.
Willen jullie graag dat ik langer blijf tijdens jullie feestavond? Of vieren jullie jullie trouwdag verspreid over twee dagen. Dat kan natuurlijk! Hiervoor bereken ik wel extra kosten, afhankelijk van het aantal uren dat ik extra voor jullie maak.

Kennismaken
Zijn jullie enthousiast geworden naar aanleiding van het bovenstaande verhaal?
Neem dan contact met me op om vrijblijvend een keer kennis te maken. Ik kijk er naar uit!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren